Fieldbus Foundation HomeFieldbus Foundation HomeAbout Us -
Mission, Organization,
Membership, Map & DirectionsNews Room -
Press Releases, Events, Articles,
Fieldbus Report, NewsletterFoundation Technology -
Technology Overview, Marketplace,
FAQs, Development Resources,
Glossary, Fieldbus ForumsEnd User Resources -
Registered Products, Compliant Hosts,
Related Products, Installations,
Technical References, End User CouncilsEducation -
End User Certified Training, Developer Training,
Seminars, ScholarshipGlobal -
Americas, EMEA, Asia Pacific, Oceania
Contact Us
Welkom op de pagina's van Fieldbus Foundation Benelux

De vereniging Fieldbus Foundation vormt met haar leden een erkend platform ter bevordering van de toepassing van Foundation fieldbus binnen de procesindustrie. De vereniging Fieldbus Foundation is actief in het uitdragen van de kennis over de toepassing van Foundation fieldbus aan potentiële gebruikers en wordt zo de vraagbaak voor de industrie, het onderwijs en de overheid.

De Fieldbus Foundation Benelux (FFBenelux) stelt zich tot doel technologie van de Foundation in Benelux uit te dragen en meer bekendheid te geven. Hiertoe organiseert de FFBenelux geregeld seminars om vooral eindgebruikers en ingenieurs die de technologie implementeren te ondersteunen en op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen.

Waarom Fieldbus Foundation Benelux?

Er is een groot verschil tussen de Fieldbus Foundation en andere Veldbus ontwikkelingen. De door de Fieldbus Foundation ontwikkelde technologie, de Foundation Fieldbus, is uniek omdat deze ontwikkeld is voor de ondersteuning van kritische applicaties waar een goede dataoverdracht essentieel is. De Foundation Fieldbus is geen protocol wat specifiek voor een bepaald merk hardware is ontwikkeld en is ook geen eigendom van één enkele firma. Het gaat hier om een open standaard die is gebaseerd op het OSI/ISO communicatie model. De Foundation Fieldbus specificatie is compatible met het SP50 standaard project van de ISA (International Society for Measurement and Control) en de IEC (International Electro Technical Committee). Iedereen die de Foundation Fieldbus technologie implementeert is ervan verzekerd dat geen enkele individuele fabrikant het protocol kan aanpassen.

Wat heeft de Fieldbus Foundation u te bieden?

Als leverancier van instrumentatie en regelapparatuur kunt u door deelname uw  concurrentiepositie verbeteren. Naast een bewezen veldbusspecificatie, software licenties en ander intellectueel eigendom organiseert de Fieldbus Foundation scholing, workshops, interoperabiliteit testen, conformiteittesten, test gereedschap, een nieuwsbrief, ontwikkelsoftware en ondersteuning voor bedrijven die de technologie van de Fieldbus Foundation in hun procesapparatuur willen implementeren.

Geschiedenis

Op 18 januari is de Vereniging Fieldbus Foundation Nederland (FFN) omgezet in de internationale Vereniging Fieldbus Foundation Benelux, waarin Belgische, Nederlandse en Luxemburgse leveranciers deel kunnen nemen.

De Vereniging FFBenelux is, op initiatief van Fisher-Rosemount (Emerson), Foxboro (Invensys) en Yokogawa, op 8 april 1999 officieel opgericht. In eerste instantie is FFN gestart met 6 leden: ABB, Endress + Hauser, Fisher-Rosemount (Emerson), Foxboro (Invensys), Honeywell en Yokogawa. 

Leden:

ABB
Electromach
Emerson Process Management
Endress + Hauser
Flowserve
Honeywell
Invensys Systems
MTL Instruments
Pepperl + Fuchs
Phoenix Contact 
SMAR Nederland
R Stahl 
STC - Oefenfabriek
Turck
Yokogawa Europe Solutions

Bijzondere leden:

Acta
AkzoNobel
BP Raffinaderij 
Shin-Etsu
SPIE Nederland 
TKF B.V.
Wintershall

Bestuur FFBenelux:

Voorzitter

Rob van der Zwan

Emerson Process
Management

 

Bestuurslid

Jos Abbing

Electromach

Bestuurslid

Harold Balemans

Invensys Systems 

Bestuurslid

Peter Klestadt

SMAR

Bestuurslid

Koen Hoogstoel

Yokogawa

 

 

Contactgegevens:

Fieldbus Foundation Benelux
Postbus 190
2700 AD Zoetermeer

Bezoekadres
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer

Telefoon (079) 353 13 52
Telefax (079) 353 13 65
E-mail:  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 

©2006 Fieldbus Foundation | All Rights Reserved
Design by Terramorph Productions & Enhance Design | Powered by Joomla